IMG_7781-2.jpg

Alexander de Haan

 

Hallo Lezer!

Dank je wel voor je interesse in mij.

Voel je vrij om me een berichtje te sturen op mijn telefoon of via e-mail.

Ik houd er van om mensen te helpen iets voor elkaar te krijgen. Dat kan een klein en lokaal iets zijn, of iets op wereldschaal. En alles daar tussenin.

Bijvoorbeeld meer wielerwedstrijden winnen, je team ontwikkelen, of je afstudeerrapport afronden voor je bachelor, je master of je MBA.

Of grote dingen, zoals Olympisch Kampioen worden of wereld’s beste CEO ooit.

Of iets heel persoonlijks, zoals meer plezier hebben in wat je doet.

Ik ben altijd verbaasd om te zien hoe weinig mensen eigenlijk ‘plezier hebben in wat ik doe’ als ambitie hebben. Het is tenslotte een keuze. En in mijn ervaring is die keuze niet alleen goed voor jezelf, maar wordt je er bepaald een betere baas van, een betere leider, een betere team speler, een betere atleet, een betere wat-je-ook-maar-wilt-zijn.

Mijn ervaring is dat mensen vooral van anderen willen horen dat ze het goed doen. Ze willen beloningen. Soms financieel, maar veel vaker een promotie, status of zoiets eenvoudigs als laten zien dat ze hun KPI’s gehaald hebben om een klopje van de baas op hun schouder te krijgen.

Waar ik in ben geinteresseerd is hoe ik mensen kan helpen om echt daar te komen waar ze willen zijn. Dus in plaast van zichzelf afhankelijk maken van wat anderen van ze vinden. Wat kun jij nou eigenlijk doen om te bereiken wat je wilt? En, allereerst, wat wil je eigenlijk bereiken? Vaal voel en hoor ik frustratie. Mensen geven van alles en nog wat de schuld voor wat zij zien als hun falen. Iemand duwde me en daarom kon ik niet goed naar de finish sprinten. Hij is vriendjes met de baas, dus krijg ik die positie nooit. Of nog erger: ik wil wel zo zijn, maar zo ben ik nou eenmaal niet. Excuses zijn wel begrijpelijk, maar ze brengen je niet waar je wilt zijn. Daarvoor heb je een plan nodig. En een proces dat je kunt uitvoeren om er te komen.

Ik help mensen hier mee door hun potentieel, of dat van het team, aan te boren. Ik help ze om te zien wat voor soort gedrag ze in de loop van de tijd hebben ontwikkeld. Dat was vroeger misschien nuttig gedrag, maar op dit moment niet meer. Het staat het bereiken van wat ze willen zelfs in de weg. Het is enorm praktisch om deze gedragspatronen te observeren, om mensen helpen zich te realiseren dat ze bepaalde overtuigingen hebben en bepaalde gewoontes. En dan, natuurlijk, mensen te helpen om die gedragingen, overtuigingen en gewoontes te vervangen door anderen die wel helpen om je doel te bereiken.

Whether you are participating in an on-line course with thousands of other students, whether you are in one of my session in your organization or whether you work with me in a one-to-one process of personal coaching, my approach will always be the same. I help you to analyse what situation you are in, I help you to observe your behavior, to observe your thought patterns and convictions. I help you to make explicit what you want to achieve, and, help you to design new behavior that brings you there.

I am happy to hear from you, I would like to know who you are, what you do and what your ambitions are. Small or large, it does not matter. If I can be of help, I am happy to do so.

a.r.c.dehaan@livingmotion.nl
(+31) 6 24568690