Serious Games zijn heel geschikt om bijvoorbeeld veilig te experimenteren in een complexe situatie, je teamdynamiek te leren kennen, of, om de resultaten van een project aan anderen te ervaren zonder dat je je CEO, het managementteam of je klant een uitgebreide presentatie geeft of een dik rapport dat ze wellicht toch niet lezen.

Serious Games zorgen ervoor dat je situaties ervaart, de impact van je besluiten voelt en dat je je realiseert hoe complexe situaties werken.

Ze geven je een veilig maar serieus speelveld, waarin je kunt leren door te doen en te experimenteren.

Wij hebben Serious Games in ons portfolio voor verschillende situaties.

TeamUp is ontwikkeld om teamprestaties te verbeteren en om teams te herontwerpen.

Daarnaast hebben we een game om politieke afwegingen en besluitvorming rondom grote infrastructurele mobiliteitsvraagstukken te begrijpen.

In ons porfolio zit ook een reflectiespel, dat de samenwerking tussen kinderen en tussen jongvolwassenen bespreekbaar maakt en nieuwe impulsen geeft. Dit kaartspel wordt veel gebruikt in zowel het primair, het voorgezet als het hoger onderwijs.

 

TeamUp-screen1.jpg

TeamUp – Het begrijpen van je teamdynamiek en het (her)ontwerpen van een succesvol team

Als je team optimaal presteert kun je overal komen. Helaas is het vaak zo dat de dynamiek in bestaande teams voor problemen en frustraties zorgt. TeamUp laat goed functionerende teams nog beter samenwerken en helpt minder goed functionerende teams op weg naar een betere samenwerking en betere prestaties.

Tijdens het spelen van TeamUp ervaar je je eigen teamdynamiek. Met behulp van observaties en kwantitatief opgenomen speldata, bespreekt de facilitator met de deelnemers de natuurlijke teamrollen, de samenwerking en de teamprestaties.

Een TeamUp sessie zorgt voor verbetering in de teamprestatie door het bespreekbaar maken en het aanpassen van huidige rollen en gedrag. Een sessie wordt op maat gemaakt, afhankelijk van het specifieke doel van het team, en duurt een halve of een hele dag.

TeamUp wordt zowel gebruikt binnen bedrijven als binnen onderwijsinstellingen, met name binnen het middelbaar en hoger onderwijs. Het geeft docenten een tool in handen om de teamsamenwerking van studenten bespreekbaar te maken, zodat de teams deze zelf kunnen verbeteren.

Een TeamUp sessie in een professionele bedrijfssetting kan ook een ontwerp van een nieuw team faciliteren. Bijvoorbeeld als het team aan een nieuwe project begint. Binnen een reeks van sessies vinden er persoonlijke interviews plaats, worden tests gedaan om teamrollen duidelijk te krijgen en wordt TeamUp gespeeld. Alle informatie wordt vervolgens gebruikt om gezamenlijk een zo goed mogelijk teamontwerp te maken voor het project dat volgt.

Overview.jpg

DSC01239.jpg
TeamUp1.jpg
DSC01343.jpg

Een Fysieke en Mentale Serious Game om jullie Teamsamenwerking te Verbeteren

Boost your team!
Hoe halen jullie het maximale uit jullie team en hoe zijn jullie effectief en efficiënt met elkaar?

Zijn jullie op zoek naar manieren om de samenwerking binnen je bedrijf, je (project)team, je afdeling scherp te krijgen en bespreekbaar te maken en om te onderzoeken hoe je deze kunt verbeteren? En willen jullie dat op een actieve en verfrissende manier doen met experts op het gebied van groepsdynamica en groepsprocessen en met voormalig top elite wielrenster Femke van Kessel?

Wij bieden jullie voor een halve of hele dag een gecombineerd programma dat het team mentaal en fysiek uitdaagt door:

  • Het spelen van de serious game TeamUp

  • De samenwerking in de praktijk te testen op de fiets.

Tijdens diverse reflectie momenten zullen we samen met jullie verschillende niveaus van jullie samenwerking analyseren en bespreekbaar maken. Vasthouden en vergroten wat goed gaat en met elkaar nieuwe manieren ontwikkelen daar waar nodig.

Duur: een halve of een hele dag
Teamgrootte: 4 tot 12 personen

DSC01232.jpg
Femke+van+Kessel.jpg
_3260239.jpg
160529+Ronde+van+%27t+Ginneken+5.jpg

PolicyGame1.jpg
PolicyGame2.jpg

Een Serious Game om politieke afwegingen en besluitvorming rondom grote infrastructurele mobiliteitsvraagstukken te begrijpen

Als organisaties samenwerken aan een sectorproduct, zoals binnen dit spel aan het openbaar vervoer, is het noodzakelijk dat alle partners elkaars werk en elkaars rol goed begrijpen om uiteindelijk te komen tot een kwalitatief goed eindproduct.

Met andere woorden: om als bedrijf toegevoegde waarde te leveren, is het nodig dat je snapt hoe alle betrokken organisaties en bedrijven bijdragen aan het uiteindelijke eindproduct.

Het is niet zo moeilijk om te ervaren wat bijvoorbeeld een treinonderhoudsbedrijf doet. Hoe dichter je in de keten op het eindproduct zit, hoe concreter en zichtbaarder de invloed van dat bedrijf op het eindproduct is. Het is echter veel lastiger om de politieke afwegingen en besluitvorming in het systeem te ervaren en, daarmee, te begrijpen.

Niet alleen is het maken van beleid abstracter en minder concreet zichtbaar, het heeft ook zijn eigen regels en verloopt volgens ‘politieke rationaliteit’.

Samen met onze partners hebben we een Serious Game ontwikkeld om deelnemers binnen de spoorsector te laten ervaren hoe het maken van beleid en het nemen van politieke beslissingen in z’n werk gaat, om zo ook de toegevoegde waarde van dit onderdeel en de plek hiervan in de totale systeem te kunnen zien en begrijpen.

IMG-20171113-WA0014.jpg

UNADJUSTEDNONRAW_thumb_186c-600x600.jpg
20170110_143240-600x600.jpg

Samenwerking tussen kinderen en jong volwassenen

Het reflectiespel ‘Speel Samen Open Kaart’ helpt om de samenwerking binnen groepen bespreekbaar te maken en te verbeteren. Het kaartspel kan gebruikt worden vanaf de middenbouw van het primair onderwijs tot in het voorgezet en hoger onderwijs. Het kaartspel bestaat uit 32 reflectiekaarten.

Het kaartspel helpt om te reflecteren op de volgende ingrediënten van een krachtige samenwerking:

  • Vertrouwen hebben in jezelf, de ander en de opdracht of taak;

  • Het zien en erkennen van de onderlinge verschillen in de groep en het gebruik maken van elkaars vaardigheden en talenten;

  • Het in gesprek gaan met elkaar op een constructieve en doelgerichte manier;

  • Het aan de slag gaan met elkaar – het werk ook daadwerkelijk gedaan krijgen.

Het kaartspel is ontwikkeld in samenwerking met twee van onze partners, Corrine Bleecke en Gunilla Blijsie. Via de onderstaande link komt u op de website van ‘Speel samen open kaart’ waar het spel te koop is en er meer informatie over het spel te vinden is.

www.speelsamenopenkaart.nl

Neem via onderstaande button contact met ons op om samen met u een traject te ontwerpen voor het gebruik van dit kaartspel in uw specifieke onderwijssetting. U kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan een workshop rond het gebruik van het kaartspel, of een aantal trainingsbijeenkomsten gericht op het vormgeven van het samenwerkend leren in uw onderwijssituatie en het gebruiken van dit reflectiespel als evaluatiemiddel..